1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De ontwikkelaars achter ‘Fennec’, de mobiele webbrowser van Mozilla, hebben aangegeven dat er een kritieke bug gevonden is. De bug zorgt er voor dat de pre-alpha, die vorige week is vrijgegeven, vastloopt bij het laden van een pagina.

Vorige week gaf Mozilla een pre-alpha-versie vrij van zijn nieuwste mobiele webbrowser. Deze pre-alpha-versie was en is alleen bedoeld voor Windows Mobile-telefoons. De andere pre-alpha-versie is al enige tijd geleden vrijgegeven door Mozilla. Door de bug werkt de browser echter niet, wanneer men een pagina wil inladen levert dit een kritieke geheugenfout op en loopt de applicatie vast.

Mark Finkle heeft de bug inmiddels erkend, hij noemt de bug een ‘showstopper’, maar geeft wel aan blij te zijn met dit resultaat: "We hadden gehoopt dat het bugs zou opleveren die niet op onze test-systemen ontstonden", aldus Finkle. "We dachten al dat er problemen in deze release zaten. We hebben de release daarom ook het ‘pre-alpha’-label meegegeven. Het goede nieuws voor ons is dat we een bug hebben, het slechte nieuws is dat de browser niet meer werkt."

Uit het bugreport-systeem bij Mozilla blijkt dat de bug nagenoeg opgelost is. Er zijn echter geen details vrijgegeven over de oplossing ervan. Mozilla gaf enkel aan dat het probleem te danken is aan de manier waarop Windows Mobile met het geheugen omgaat. Het probleem was niet direct op te lossen, maar viel te omzeilen.