2min

Tags in dit artikel

,

Canon heeft onlangs een nieuwe digitale camera getoond aan het grote publiek en de pers. Het gaat om de Canon PowerShot D10 en bij deze camera staat centraal dat deze in verschillende omstandigheden gebruikt kan worden. Zo is de camera volgens Canon geschikt voor outdoor-activiteiten.

Over het ontwerp van de camera is nagedacht. Zo is het ontwerp, dat gehuld is in zilver en blauw, gesloten en dat biedt verschillende voordelen. Stofdeeltjes komen niet in de camera en de camera kan ook onder water gebruikt worden. De Canon PowerShot D10 zou tot een diepte van tien meter zijn werk kunnen doen. Een buitentemperatuur tot min tien graden zou geen probleem vormen voor de Canon PowerShot D10. Wanneer de camera op de grond valt hoeft dat niet meteen te betekenen dat het product kapot is, want volgens Canon zou de camera een val van 1,22 meter kunnen doorstaan.

Wanneer er gekeken wordt naar de technische specificaties van de camera dan wordt duidelijk dat de camera een 12,1 megapixel ccd-chip aan boord heeft. De optische zoom van de Canon PowerShot D10 bedraagt 3x. Overige features op de camera zijn face detection, image stabilization en de Smart Auto Mode. De Smart Auto Mode laat de camera in een situatie zelf bepalen welke modus er gebruikt moet worden om de foto in te nemen. Het ISO-bereik van de camera bedraagt 1600. Tot slot is het mogelijk om ook video’s met de camera op te nemen. Dit gebeurt in een resolutie van 640 pixels bij 480 pixels.

Rainer Fuehres, hoofd van Canon Consumer Imaging Europe laat het volgende weten over de Canon PowerShot D10: "De camera brengt de unieke kenmerken van het PowerShot assortiment – buitengewone beeldkwaliteit en gebruiksgemak – op plaatsen waar andere camera’s gewoon niet werken."

Men verwacht dat de camera rond april/mei verkrijgbaar zal zijn voor de consument.