1 min

Tags in dit artikel

,

Canon komt met de PowerShot A510, een compacte 3,2 megapixel digitale camere met 4x optische zoom. De lens word gekenmerkt door de constructie van geheel glas en asferische elementen in een formatie van zeven elementen. Deze 4.0x 35-140 mm (35 mm equivalent) optische zoomlens van de PowerShot A510 is voorzien van Canons Glass Moulded Optics (GMO) lenstechnologie voor scherper beeld.

De PowerShot A510 is 10% lichter en 13% kleiner als de PowerShot A75, zijn voorganger. Canon heeft de overstap gemaakt van Compact Flash naar SD-geheugenkaartjes, om zo de camera kleiner te kunnen maken.

Deze camera heeft ondanks zijn kleinere formaat een grote hoeveelheid aan accessoires zoals onder andere groothoek- en teleconverters, close-upobjectieven en een onderwaterbehuizing die tot 40 meter onderwater kan worden gebruikt.

Dankzij het nieuwe zoom mechanisme is het stroomverbruik van de camera een stuk minder. Ook zijn de filters en de werking van de lichtinstellingen geoptimaliseerd, wat ook z’n steentje bijdraagt. Dit zorgt er voor dat de PowerShot A510 maar twee AA-batterijen nodig heeft om dezelfde hoeveelheid foto’s te maken, waar zijn voorgangers er vier nodig hadden. Dit komt op ongeveer op 300 foto’s als het grote 1,8 inch LCD-scherm aanstaat.

De PowerShot A510 zal ongeveer 200 euro gaan kosten.