1 min

Kingston introduceert de IronKey Keypad 200. De fysieke keypad maakt het mogelijk om opgeslagen gegevens met een wachtwoord te versleutelen.

De USB-stick heeft vijf uitvoeringen: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. Het model sluit aan op elk systeem met ondersteuning voor USB Type-A-opslagapparaten. Gegevensbescherming staat centraal.

Gebruikers kunnen twee wachtwoorden instellen: een gebruikerswachtwoord en een beheerderswachtwoord. Na tien inlogpogingen met het verkeerde gebruikerswachtwoord gaat de schijf op slot. Het beheerderswachtwoord maakt het mogelijk om het gebruikerswachtwoord te herstellen. Na tien inlogpogingen met het verkeerde beheerderswachtwoord wordt de schijfinhoud permanent verwijderd.

Toegevoegde waarde

Je hebt geen USB-stick met een keypad nodig om gegevens te versleutelen. Archiveringssoftware maakt het evengoed mogelijk om versleutelde gegevens op een USB-stick op te slaan. Toch heeft de IronKey Keypad 200 toegevoegde waarde. Kingston ontwikkelde twee aanvullende veiligheidsmaatregelen.

Allereerst ondersteunt het model XTS-AES 256-bits hardwarematige versleuteling. Data wordt zorgvuldig versleuteld, onafhankelijk van het besturingssysteem waarop je de drive aansluit. Ten tweede ontving het model een militaire FIPS-140-3 Level 3-certificering. De circuits hebben een coating om toegang tot interne componenten te voorkomen. Op de toetsen van de keypad vind je een polymeerlaag, waardoor gebruikers geen of weinig vingerafdrukken achterlaten.

“Het model is de eerste schijf die de certificeringslabtests heeft doorstaan voor het nieuwste FIPS 140-3 Level 3-beveiligingsniveau van NIST”, deelde Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager bij Kingston. De Kingston IronKey Keypad 200 wordt geleverd met een garantie van drie jaar. Technische ondersteuning is gratis.

Tip: Data privacy: van noodzakelijke security-stap tot competitief voordeel