min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zotac, het bedrijf dat bekend is van zijn grafische kaarten en moederborden, heeft onlangs een nieuwe grafische kaart aangekondigd. De grafische kaart in kwestie is de GeForce GTX 285 Infinity Edition.

De core van de Zotac GeForce GTX 285 Infinity Edition werkt op een kloksnelheid van 722MHz. Dit is 2MHz hoger dan de EVGA GeForce GTX 285 HydroCopper die onlangs werd aangekondigd door EVGA. Het geheugen dat aanwezig is op de grafische kaart van Zotac betreft GDDR3-geheugen en dit geheugen is actief op een kloksnelheid van 2,7GHz. Deze waarde is lager dan de grafische kaart van EVGA, want het verschil tussen de twee grafische kaarten met betrekking tot de kloksnelheid van het geheugen is 72MHz. Tot slot opereren de shaders op een kloksnelheid van 1584MHz. Ook op het gebied van de kloksnelheid van de shaders zit er verschil tussen de beide grafische kaarten. De grafische kaart van EVGA heeft de kloksnelheid van de shaders op 1620MHz aan het werk en hiermee wordt een verschil van 36MHz gemaakt ten opzichte van de kaart van Zotac.

De Zotac GeForce GTX 285 Infinity Edition beschikt over een geheugenbus van 512-bit. Het aantal stream processors op de grafische kaart bedraagt 240. De onderdelen van het product worden gekoeld door een waterkoelblok. Het waterkoelblok gebruikt 3/8" fittings. Tot slot wordt de game Race Driver GRID ook geleverd bij aanschaf van de grafische kaart.

De adviesprijs van de grafische kaart van Zotac zal rond de 500 euro komen te liggen. Daarmee is de grafische kaart op het moment van schrijven goedkoper dan die van EVGA. De laagste prijs voor deze grafische kaart is op het moment van schrijven 525,43 euro volgens Fudzilla.