min

Tags in dit artikel

, , , ,

EVGA, de partner van NVIDIA, lanceert een Super Super Clocked (SSC) versie van de GeForce GTX 285. Opvallend aan deze grafische kaart zijn uiteraard, zoals de naam al doet vermoeden, de snelheden waarop de kaart zijn werk doet.

De GT200b-core van NVIDIA die gebaseerd is op een procedé van 55nm wordt gebruikt op deze kaart. De kloksnelheid van deze core is "opgevoerd" tot 702MHz. Dit is 54MHz meer dan de standaardversie van het bedrijf. Het 1GB GDDR3-geheugen is actief op een kloksnelheid van 1323MHz (2646MHz effectief) en communiceert met een geheugenbus van 512-bits. De bandwijdte die in combinatie met dit geheugen behaald kan worden bedraagt 169,3GB per seconde. De shaders op de GeForce GTX 285 Super Super Clocked functioneren op een kloksnelheid van 1584MHz en het aantal processing cores bedraagt 240. Tenslotte beschikt de kaart over twee aansluitingen voor DVI-I.

Deze kloksnelheid van 702MHz op de core is op dit moment de hoogste snelheid waarop een GeForce GTX 285 werkt. Een variant van Zotac draait op dezelfde kloksnelheid. Op het moment van schrijven zijn er nog geen grafische kaarten gerapporteerd die op een hogere kloksnelheid actief zijn dan deze 702MHz.

De grafische kaart van EVGA gaat in Europa en de Verenigde Staten verscheept worden. In Europa zal de GeForce GTX 285 Super Super Clocked wellicht een adviesprijs krijgen rondom de 400 euro en de Amerikaanse prijs zal volgens de website van EVGA zo’n 425 dollar bedragen.