min

Tags in dit artikel

, , ,

Een tijdje terug dook er al informatie op over een nieuwe grafische kaart van EVGA, de GeForce GTX 285 HydroCopper. Over deze grafische kaart zijn onlangs een aantal nieuwe details vrijgegeven.

Zo zijn de kloksnelheden waar de grafische kaart op actief is bekendgemaakt. De core van de GeForce GTX 285 voert zijn berekeningen uit op een kloksnelheid van 720MHz. Dit is 72MHz meer dan het reference-model, want deze is actief op een kloksnelheid van 648MHz. De totale hoeveelheid GDDR3-geheugen op de grafische kaart bedraagt 1 GB en dit geheugen opereert op een effectieve kloksnelheid van 2,772GHz . Op het reference-model bedraagt de kloksnelheid van het geheugen 2,484GHz. Tot slot zijn de shaders actief op een kloksnelheid die 144MHz hoger ligt dan de standaardsnelheid. Waar het reference-model actief is op een kloksnelheid van 1476MHz doet de GeForce GTX 285 HydroCopper zijn werk op een kloksnelheid van 1620MHz.

De koeling van de grafische kaart wordt verzorgd met behulp van water. Het koelsysteem bestaat uit een koperen heatsink die dankzij het langstromende water afgekoeld wordt. Deze heatsink bedekt voor een groot gedeelte de GeForce GTX 285 HydroCopper waarmee de meeste onderdelen die veel warmte genereren zich onder de heatsink bevinden. Volgens bronnen is de temperatuur dankzij deze koeling lager dan normaal en is het overklokpotentieel hoger.

Men verwacht dat de GeForce GTX 285 HydroCopper binnenkort verkrijgbaar zal zijn voor de consument. De grafische kaart verwisselt van eigenaar voor een adviesprijs van ongeveer 569 euro.