MSI had een bijzonder grote stand en trok zeer veel bekijks van het langslopende publiek. Op de stand werd een breed assortiment aan producten getoond. Gelukkig werden we bijzonder goed te woord gestaan door Marketing Communication Officer Janneke Verheijen, die ons alle benodige informatie gaf.

In dit bericht behandelen we alleen de moederborden van MSI, de consumentenelektronica komt in een later bericht aan bod. Allereerst kijken we naar de nieuwe socket 1156 voor de Intel Clarkdale en Lynfield processoren. Er doen de nodige geruchten de ronde dat deze processor geen geïntegreerde grafische chip zal bevatten. We vroegen aan Intel of ze dit konden bevestigen, volgens een woordvoerder zal de quad-core geen grafische chip bevatten (release: Q2 2009) alleen de dual-core gaat deze chip krijgen (release: Q4). Opvallend is wel dat vrijwel alle fabrikanten moederborden produceren met HDMI-, DVI- of VGA-aansluiting en geen aparte grafische chipset hebben toegevoegd, wat zou betekenen dat deze moederborden altijd een aparte grafische kaart nodig zouden hebben, totdat Intel met de i5 met geïntegreerde grafische chip komt.

G7P55-DC en G9P55-DC

Vooralsnog beschikt MSI over een tweetal moederbord voor de Core i5-processoren. Deze moederborden zijn beide high-end maar zullen qua prijs hoogstwaarschijnlijk onder de Core i7-moederborden geplaatst worden. Net als bij de X58-chipset zal ook MSI de borden voorzien van SLI- en CrossFire-ondersteuning. Toen we de foto’s bestudeerden zagen we dat het moederbord waarschijnlijk 2300MHz DDR3 geheugen zal gaan ondersteunen. Omdat dit niet bevestigd is trekken we dit een beetje in twijfel omdat de meeste fabrikanten niet verder willen gaan dan 1333~2000MHz.

Het enige verschil tussen de G7 en G9 schijnt een speciale chip te zijn, al wist de woordvoerster niet precies te vertellen waar deze voor diende. Waarschijnlijk zal deze voor een extra PCI-E lane zorgen. Beide moederborden beschikken over een MSI DrMos-chip welke de borden stukken efficiënter maken. "Het zijn echt supermoederborden met een hele lading aan leuke en interessant features, DrMos is daar één van!", aldus Verheijen die haar verhaal met enorm enthousiasme vertelde. Ze wist ook te vertellen dat de moederborden worden voorzien van compleet nieuwe caps welke nog duurzamer zijn dan de oude.

Specificaties G7 en G9 P55:

  • 4x DDR3 sloten;
  • DrMos chip;
  • 2nd phase powerdesign (betere OC-resultaten);
  • 8 SATA poorten, 1 eSATA;
  • Handige knoppen.

DrMos op de MSI borden

[/sub]