min

Tags in dit artikel

, ,

MSI heeft op de CeBIT een nieuw moederbord met de Z68-chipset onthuld, namelijk de MSI Z68A-GD80 (B3). Hiermee zullen ze zich richten op de high-end markt, later zal hier ook nog een mid-end bord, een GD-65 model aan worden toegevoegd.

Wat het unieke is aan de Z68-chipset, is dat het de mogelijkheden van de P67 en H67 chipset combineert. Het combineert het beste van twee werelden, zowel de interne GPU van de processor kan worden gebruikt en worden overklokt, maar ook de processor is apart over te klokken.


Het nieuwe Z-serie moederbord zal de nieuwe Sandy Bridge processoren ondersteunen, er zullen drie PCI-e 2.0 16x-sloten aanwezig zijn, welke de mogelijkheid geven tot SLI en CrossFire ondersteuning. Het moederbord heeft drie SATA 6.0 GB/s poorten en vier poorten die op SATA 3.0 GB/s werken, het moederbord heeft ook nog twee 6.0 GB/s eSATA-poorten. Het aantal USB 3.0-poorten ligt voor dit model op tien stuks. Het gaat om een zogenaamde B3 chipset wat niet meer betekent dan dat het SATA probleem van de eerdere Sandy Bridge chipsets hierin is opgelost.

Over de prijs wilde MSI nog niet teveel kwijt, ze wisten alleen te melden dat de prijs niet ver boven het gelijknamige P67-moederbord komt te liggen, iets wat toch wel opmerkelijk is want de andere fabrikanten melden dat hun Z borden er wel een stuk boven komen te liggen, omdat de Z chipset simpelweg duurder dan de P of de H chipsets. Wanneer dit moederbord precies in de winkel verschijnt is ook nog onduidelijk, maar de verwachting ligt op voor de zomer.