2min Devices

CeBIT: Intel laat weinig los

Dat Intel weinig informatie weggeeft over haar toekomstige producten was bij ons bekend. Techzine bestookte de woordvoerde op de CeBIT met vragen maar het enige dat we uit hem kregen was "euh" en "aah". Uiteindelijk kregen we toch nog het één en ander te zien.

CeBIT: Intel laat weinig los

GN-40 chipset

Intel liet in een officiële verklaring weten dat nieuwe GN-40 chipset geschikt zal zijn om 1080p-materiaal af te spelen. Zoals velen van jullie misschien wel weten is dit Intels antwoord op NVIDIA’s ION-, AMD’s Yukon- en VIA’s nano-platform. Jammergenoeg is de chipset niet krachtig genoeg om Blu-ray te decoderen, Intel gaf aan dat dit een tijdelijke oplossing is tot het bedrijf het Pinetrail M-platform uitbrengt. Dit zal inhouden dat 1080p-bestanden met .wmv extensie afgespeeld kunnen worden, maar het decoderen van H.264- en VC1-materiaal een probleem zal worden.

CeBIT: Intel laat weinig los

Core i5 / S115(5)(6)(7)

"Core i5 is nog niet de officiële naam" en "Nieuwe logo’s? Ja, ik heb wel wat gezien op het internet, maar ik mag en kan niks bevestigen". Twee citaten van Intels woordvoerder uit ons gesprek met hem. De woordvoerder kon wel bevestigen dat de eerste generatie i5-processoren geen geïntegreerde grafische chip zal bevatten. Deze eerste lichting krijgen de namen "Lynnfield" (desktop) en "Clarksfield" (notebook). Vervolgens zullen aan het eind van dit jaar "Clarkdale" (desktop) en "Arrandale" (notebook) worden gelanceerd. Dit zijn dualcore processoren met geïntegreerde GPU. Zowel de Clarkdale als de Arrandale zullen op een 32nm-procédé worden gefabriceerd in plaats van het 45nm-procédé waarop de huidige generatie processor worden gefabriceerd.

Bron:Techzine Redactie