1 min

Tags in dit artikel

,

Gister werden bezoekers en beheerders van Kinderbazaar.nl flink opgeschokt. Dit kwam door een moeder die haar kind gratis ter adoptie aanbood.

Ene Anabel uit Gelderland heeft onder het kopje ‘geboorte’ haar pas geboren kindje ter adoptie aangeboden. Toen de beheerders dit zagen is er direct aangefite gedaan bij de politie en zijn hierbij alle nodige bestanden overgedragen. Kinderbazaar.nl wordt iedere maand ongeveer 30.000 keer bezocht en heeft een specialisatie in kinderartikelen.

"We doen dit erbij naast ons werk en het is erdoorheen geglipt. Dit is absoluut niet de bedoeling van de site. Bovendien zijn we zelf ook erg geschokt dat iemand dit doet", zegt Jody McLoughlin, die samen met anderen de website twee jaar geleden overnam.

"Toen we het ontdekten hebben we meteen de politie ingeschakeld en die heeft alle informatie van ons doorgekregen. Ze hebben ons verteld dat de zaak wordt overgedragen aan de afdeling zeden", zegt Michel Heese. "Ergens houden we er rekening mee dat het een idioot is die een grap uithaalt, maar het klinkt serieus genoeg. Bovendien is het een letterlijke vertaling van het Nederlands naar het Engels. Een grap zou, denk ik, in goed Nederlands worden gedaan." De advertentie was in totaal 41 keer bekeken en daarna direct van de site verwijderd.