Apple heeft dinsdagmiddag nieuwe Xserve-modellen geïntroduceerd. De 1U serversystemen met Mac OS X Server zijn vanaf nu uitgerust met een Intel-processor op de snellere Nehalem-architectuur.

De nieuwe Xserve is er in twee varianten. Er is een Quad-Core-model met één 2,26 GHz Quad-Core Intel Xeon "Nehalem"-processor en een 8-Core-model met twee 2,26 GHz Quad-Core Intel Xeon "Nehalem"-processoren. Volgens Apple is de nieuwe Xserve tot wel twee keer sneller dan zijn voorganger en bovendien ook zuiniger.

De nieuwe 1U-serversystemen zijn geoptimaliseerd voor racks en worden standaard uitgerust met 3 GB 1066 MHz SDRAM EEC-geheugen, een 160 GB 7200 RPM S-ATA harde schijf en een onbeperkte licentie voor Mac OS X Leopard Server-editie.

Desgewenst kunnen de specificaties van de nieuwe systemen geüpgraded worden. De Quad-Core kan voorzien worden van maximaal 12 GB werkgeheugen, terwijl de 8-Core geüpgraded kan worden naar 24 GB werkgeheugen. Beide modellen kunnen maximaal 3 TB opslagcapaciteit aan. De 8-Core kan ook nog voorzien worden van twee Quad-Core Intel Xeon 2,93 GHz processoren.

Nadat Apple alle consumentensystemen van de MiniDisplayPort heeft voorzien, beschikken ook de nieuwe Xserves nu over de nieuwe video-uitgang. De Xserve bevat een ingebouwde NVIDIA GeForce GT 120-grafische kaart met 256 MB GDDR3-geheugen voor al het grafische werk.

De standaardconfiguraties van beide systemen kosten respectievelijk 2899 en 3468,99 euro. Het Quad-Core-model is per direct leverbaar, terwijl voor het 8-Core-model een levertijd van vijf werkdagen geldt.