min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD heeft plannen om de Athlon X2 250-processor in juni 2009 te lanceren. De 45nm-processor met codenaam Regor is gemaakt met de zogenaamde ‘silicon on insulator‘-techologie en krijgt een kloksnelheid van 3 GHz.

In vergelijking met de huidige X2 7750- en 7550-processoren en de binnenkort te lanceren 7850-processor, heeft de X2 250 een lagere TDP. De Athlon X2 250 krijgt een 65 W TDP terwijl de overige processoren allemaal op 95 W zitten.

Regor heeft 2 MB cache en ondersteunt geheugen met een maximale kloksnelheid van 1333 MHz. De kloksnelheid is enigszins verrassend, aangezien deze op 3 GHz ligt en erop dit moment nauwelijks processoren van AMD op de markt zijn die standaard een dergelijk hoge kloksnelheid hebben.

Behalve de 65 W-editie zal er ook een 45 W-energiezuinige processor komen. Om die lagere TDP te kunnen behalen zal wel de kloksnelheid omlaag gebracht moeten worden. Intel heeft al dual-core processoren in het assortiment met een snelheid van 3,33 GHz en behoudt daarmee het prestatieleiderschap in dit klassement. We zullen nog even moeten afwachten wat de prijs van de processor gaat worden maar de prijs/prestatieverhouding zal bij AMD waarschijnlijk beter zijn.