2min

Tags in dit artikel

, , ,

DFI zal eind april het eerste microATX-AM3-moederbord laten zien. Het bordje zal de naam "JR 790GX-M3H5" met zich mee krijgen.

DFI JR 790GX-M3H5 moederbord.[/b]

De core-business van DFI is nog steeds het produceren van high-end moederborden voor de veeleisende gebruiker. Een voorbeeld van dat soort gebruikers zijn overklokkers. Bij het aankomende microATX-moederbord is hier ook weer in ruime mate rekening mee gehouden, het aantal BIOS-functies is meer dan de gemiddelde fabrikant geïmplementeerd heeft. De benaming die DFI meegeeft aan haar bios is "Genie BIOS", en volgens hun is het BIOS de beste van de wereld, dat de meeste aanpassingen mogelijk maakt.


Voor de ‘niet-overklokker’ is er ABS II, een stukje software dat de processor automatisch op een hogere snelheid laat lopen. Zo kunnen ook minder ervaren overklokkers genieten van een hogere processorsnelheid.

Aan I/O aansluitingen geen gebrek.[/b]

Specificaties

Het moederbord heeft een AM3-voetje, beschikt over een geïntegreerde ATI Radeon HD3300 grafische kaart met 128 MB sideport-geheugen. Er zitten 2 PCI Express-sloten (x8, x8) op het bord met CrossFireX- en Hybrid Graphics-ondersteuning. Acht kanaals-geluid wordt verzorgd door een Realtek ALC885 geluidschip. De vier geheugensloten kunnen tot en met 16 GB bevatten met een snelheid van 1333 MHz. Je kunt op het bord maximaal zes SATA-apparaten aansluiten die aangestuurd worden door een AMD SB750 met RAID 0, 1, 5 en 10.

DFI heeft nog geen officiële prijzen vrijgegeven, het is dus nog even afwachten tot eind deze maand voor we hier uitspraken over kunnen doen.