1 min

Tags in dit artikel

,

Moederbordenfabrikant DFI lanceert deze maand zijn eerste LANParty AM3-moederbord "DK790FXB-M3H5". De LANParty-moederborden zijn vooral bekend van hun perfecte overklokprestaties en de uitgebreide BIOS-functies.


Het bord beschikt over een aantal aardige features. Zo ondersteunt het CrossFire met twee of drie kaarten. Daarnaast staat het de gebruikers vrij de northbridge koeling te vervangen. Om dit makkelijker te maken heeft DFI besloten dat de gebruiker alleen de NB-koeler kan verwijderen. Zo hoef je dus niet ook je mosfet-koeler te vervangen. Het ABS II "On the fly" overklokken moet ervoor zorgen dat je nog hogere overklokresultaten gaat behalen.

Deze feature wordt onder andere mogelijk gemaakt door het speciaal voor de LANParty-serie ontwikkelde "Genie"-BIOS. Zoals we gewend zijn van de LANParty-serie is ook dit bord volledige fluorescerend, dus ook voor de casemodders kan dit een prima bordje zijn.


Enig puntje van kritiek is de ondersteuning voor DDR3-modules. In onze review van de Asus M3A79T en AMD PhenomII, kwam al naar voren dat DDR2 momenteel nog beter presteert en DDR3 door gebrekkige tuning niet volledig tot zijn recht komt. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de eerste resultaten van dit bord zullen zijn. Ons vermoeden is dat de prijs zo rond de 150 euro zal komen liggen.