min

Tags in dit artikel

, , ,

Cooler Master heeft onlangs een nieuwe behuizing aangekondigd, de Gladiator 600. De buitenkant van de behuizing is grotendeels zwart.

De Gladiator 600 van Cooler Master is 202 mm breed, 440 mm hoog en heeft een diepte van 485 mm. Dankzij deze afmetingen biedt de behuizing ruimte voor vijf 5,25 inch en vijf 3,5 inch drive bays.

Aan de voorkant van de behuizing zijn verschillende aansluitingen terug te vinden. De voorkant is namelijk uitgerust met USB 2.0-poorten, audio-aansluitingen en een aansluiting voor eSATA.

De koeling in de behuizing wordt door meerdere fans verzorgd. Aan de bovenkant van de behuizing is standaard een 140 mm fan aanwezig die actief is op een rotatiesnelheid van 1200 rotaties per minuut. De behuizing is ook standaard uitgerust met een 120 mm fan die zich aan de voorkant bevindt. Deze fan is tevens actief op een rotatiesnelheid van 1200 rotaties per minuut en beschikt over een blauwe LED die handmatig aan- en uitgezet kan worden. Er kunnen nog drie extra fans geplaatst worden in de Gladiator 600, maar deze zijn niet standaard meegeleverd. Aan de achterkant is er plaats voor een 120 mm fan en aan de zijkant kunnen nog twee fans geplaatst worden met een grootte van 120 mm of 140 mm.

De voeding wordt onderin de behuizing geplaatst. De behuizing maakt het door middel van een bepaald gat mogelijk om van processorkoeler te veranderen zonder dat het moederbord daarvoor gedemonteerd hoeft te worden.

De Gladiator 600 is voor een prijs van 64,90 euro gesignaleerd in een Duitse webshop.