min

Tags in dit artikel

, , ,

Om en rond de GT300 grafische chip van Nvidia gaan nogal wat geruchten rond. Omdat het volgende gerucht bijzonder goed klinkt wilden we het toch even kwijt. De GT300 krijgt mogelijk een 512-bit geheugeninterface en maar liefst 512 kernen.

Bright side of news geeft zelf wel aan dat we deze informatie met behoorlijk wat korrels zout moeten nemen. Nvidia zou besloten hebben in de nieuwe GT300 een 512-bit geheugencontroller te willen installeren. Als deze informatie inderdaad zou kloppen dan heeft Nvidia beschikking over acht keer 32-bits geheugencontrollers. Deze controllers kunnen weer op hun buurt in totaal 512 kernen aansturen.

De GT300 zou bovendien beschikking krijgen over 1~2GB GDDR5 geheugen. De totale bandbreedte wordt dan maar liefst 256 GB/sec per GPU, meer dan het dubbele van de huidige GT200b chip in de vorm van een GTX295. Bovendien is te verwachten dat de GDDR5 chips nog verder geoptimaliseerd worden en bovendien nog overklokt worden door fabrikanten als EVGA, XFX en BFG wat ervoor zorgt dat 300 GB/sec binnen handbereik ligt.

Wat wel zo goed als vast ligt is de ondersteuning voor DX11, als de 512-bit GPU met 512 kernen dan ook nog blijkt te kloppen wordt dit een monster grafische chip.