Nokia heeft de voorverkoop van de N97 nu ook in Nederland gestart. Met de voorverkoop kan er alvast een Nokia N97 gereserveerd worden. Het nieuwe vlaggenschip-toestel van Nokia zal begin juli in Nederland uitkomen.

De Nokia N97 verschijnt volgens de voorverkoop-pagina begin juli. De telefoon gaat in Nederland 689 euro kosten. Het toestel is hiermee duurder dan in bijvoorbeeld Spanje, waar het toestel voor 599 euro van eigenaar zal wisselen. Waar dit prijsverschil vandaan komt is niet bekend. De release-date van het toestel is nu officieel bevestigt en komt overeen met eerdere berichten.

De Nokia N97 is het nieuwe multimedia-toestel van Nokia. Het toestel moet de opvolger van de immens populaire Nokia N95 worden. De Finse fabrikant hoopt met het toestel een even groot succes te boeken. Het toestel is dan ook ‘revolutionair’ in sommige opzichten. Zo is het de eerste telefoon in Nokia’s N-serie die een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord heeft en is er een 3,5 inch touch-screen ingebouwd. Deze kan zestien miljoen kleuren weergeven, wat vrij veel is voor een mobiele telefoon. Het toestel heeft 32 gb intern geheugen, dit geheugen is uitbreidbaar met Micro-SD-geheugenkaartjes. Verder is de Nokia N97 voorzien van alle hedendaagse communicatiestandaarden, zoals GPS en HSDPA en WiFi.