Nokia is vanaf maandag begonnen met de voorverkoop van zijn nieuwe vlaggenschip, de N97. De N97 is nu via de Nokia-website te bestellen en zal dan in juli geleverd worden.

Nokia hoopt met de N97 een nieuw vlaggenschip neer te kunnen zetten, eenzelfde idee als Nokia deed met de N95. Het toestel is dan ook baanbrekend in allerlei opzichten. Het leek erop dat de N97 nog wel een tijdje op zich ging laten wachten, aangezien de release-date uitblijft. Nokia heeft door de voorverkoop te starten laten zien dat het toestel binnenkort uitkomt.

De voorverkoop is beschikbaar in Duitsland, Italië, Zweden en de Verenigde Staten. Via een andere website is de N97 ook in Spanje in de voorverkoop geraakt. Wat het toestel gaat kosten is nog niet duidelijk, maar in Spanje kost het toestel in de voorverkoop ongeveer zeshonderd euro. Wat meer is dan de verwachtte verkoopprijs van vijfhonderd euro.

De N97 wordt het tweede touch-screentoestel van Nokia en is voorzien van Symbian S60. Een van de verbeteringen moet zich voornamelijk in de snelheid terugvinden, volgens Nokia is dit toestel aanzienlijk sneller dan bijvoorbeeld de N95 is. Dat is namelijk wel een kwaal waar de N-reeks van Nokia problemen mee lijkt te hebben, zo is ook de N96 niet het meest snelle toestel op de markt.

De specificaties van de N97 liegen er niet om, gprs, umts, hsdpa, wifi en a-gps zijn aanwezig om te communiceren. Verder heeft het scherm een resolutie van 640×360 pixels, met zestien miljoen kleuren. Verder heeft de N97 een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Er is een vijf megapixel-camera ingebouwd, met een Carll Zeiss-lens.