2min Devices

Garmin komt met digitale waterkaart van Nederland

Garmin heeft Nederland Binnenwateren aangekondigd, dit is volgens Garmin de eerste digitale waterkaart met de binnenwateren van Nederland. De vectorkaart zal de wateren laten zien waar jachten en sloepen doorheen kunnen varen zonder vast te lopen.

Garmin komt met digitale waterkaart van NederlandNederland Binnenwateren zal veel informatie bieden over het vaargebied, zo zullen de openingstijden van bruggen en sluizen te zien zijn, de dieptelijnen en bezienswaardigheden. De software is beschikbaar voor de nüvi 550 van Garmin en de Garmin maritieme plotters.

"Wij hebben nu dé oplossing voor mensen die willen recreëren op het water, met bijvoorbeeld een sloep of plezierjacht, en die, net als op het land, precies willen weten waar zij zich bevinden en waar zij wel of niet naar toe kunnen gaan," zegt Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin, "Nederland Binnenwateren kan gebruikt worden op diverse Garmin navigators."

Niet iedereen is het trouwens met Garmin eens dat ‘ Nederland Binnenwateren’ de eerste digitale waterkaart van Nederland is. Tien jaar terug kwam er al een waterkaart uit voor voor notebooks en pda’s met Windows Mobile. "In samenwerking met de ANWB worden sinds 2004 de ANWB digitale waterkaarten van Nederland uitgegeven", aldus Wouter Kuik van Stentec. Ook Patrick Tjon Pian Gi van CosmicNaviagation staat raar te kijken van dit bericht. Dit bedrijf levert namelijk sinds vorig jaar waterkaarten voor de TomTom. "Wij maken voor ons product gebruik van exact dezelfde data als Garmin", aldus Patrick Tjon Pian Gi.

Harold van Balken van Garmin, laat in een reactie weten dat Garmin wel de meest gedetailleerde kaart heeft, waardoor het een van de eerste kaarten is die de naam waterkaart waardig is. Desondanks had de communicatiedienst van Garmin volgens van Balken wat genuanceerder te werk kunnen gaan. De waterkaart zal een prijskaartje van 125 euro krijgen.

Bron:Techzine Redactie