min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat Apple woensdag de witte MacBook al van een upgrade voorzag, is mogelijk binnenkort de MacBook Air aan de beurt die gezinsuitbreiding en nieuwe en verbeterde hardware staat te wachten.

Volgens Silicon Rumors (voorheen MacScoop) krijgt een nieuw model MacBook Air de beschikking over een ingebouwd 3G-modem waarmee met draadloze telecomnetwerken zoals UMTS/HSDPA verbonden kan worden. Een ingebouwd 3G-modem maakt externe hardware hiervoor overbodig.

Volgens bronnen van Silicon Rumors gaat Apple de MacBook Air-familie mogelijk ook uitbreiden met een nieuw en mogelijk kleiner model. De prijzen voor de verschillende modellen in de MacBook Air-lijn zouden tussen de 1300 en 1500 euro gaan bedragen. De prijzen liggen nu fors hoger, tussen de 1700 en 2300 euro.

De 13-inch MacBook Air is nu nog standaard uitgerust met een normale Serial ATA-harde schijf, maar zal in de toekomst mogelijk standaard de beschikking krijgen over een Solid State Drive. Momenteel wordt een 128 GB Solid State Drive alleen standaard geleverd bij het 1,86 GHz-model en is tegen een meerprijs ook verkrijgbaar voor het 1,6 GHz-model.

Volgens Silicon Rumors zijn dergelijke verbeteringen aan de MacBook Air-familie niet alleen om zich van de andere MacBooks te differentiëren, maar is het – als de verwachtingen omtrent de prijzen kloppen – ook een eerste antwoord op de snelgroeiende netbookmarkt waar Apple nog steeds niet is ingestapt.