min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia en Vodafone zullen samen de Nokia 6730 Classic uitbrengen, het is de bedoeling dat het toestel deze maand nog op de markt komt. De telefoon zal toegang krijgen tot bijna alle Vodafone-diensten.

De Nokia 6730 Classic zal toegang krijgen tot mobiel internet, Vodafone Music, navigatie en persoonlijke en zakelijke e-mail. De telefoon moet het eerder van de specificaties hebben, aangezien de opties niet zo bijzonder zijn.

Deze Nokia-telefoon zal S60-versie van Symbian draaien. Nokia heeft dit in samenspraak met Vodafone besloten, als reden voeren de bedrijven aan dat voor deze versie de meeste applicaties beschikbaar zijn. Zeker de komst van de Ovi Store helpt hieraan mee, zo stellen de bedrijven. Waarom de keuze beargumenteerd is, is onbekend. Nokia zet op zijn telefoons altijd een versie van Symbian.


"De Nokia 6730 is een geweldige all-round handset. Het toestel is zeer geschikt voor mobiel internet-gebruikers en voor muziekliefhebbers, die hun interesses met zich mee willen nemen. Deze telefoon is een geweldig resultaat uit een goede samenwerking tussen Vodafone en Nokia", aldus Peter Becker-Pennrich, directeur van Terminals Marketing bij Vodafone.

Het toestel zal beschikbaar worden zijn in de het zwart en het wit. Voor de rest is het toestel voorzien van Nokia Maps, HSDPA en een 3,2 megapixel camera.