1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Heel veel fabrikanten hebben ze al, de SSD. Toch zijn er nog wat fabrikanten die de kat nog even uit de boom keken of nog steeds kijken, zo ook PNY. Momenteel voert fabrikant PNY geheugen- en grafische kaarten in haar assortiment. Dit assortiment wordt zeer binnenkort uitgebreid met Solid State Drives.


PNY presenteerde in Frankrijk de nieuwe SSD productlijn onder de naam ‘High Speed Optima’. Die volgens de fabrikant sneller, steviger en betrouwbaarder zou moeten zijn dan de meerderheid van de SSD disks op dit moment verkrijgbaar. De SSD’s van PNY zijn uitgevoerd met MLC Flash-geheugen in plaats van de ‘standaard’ SLC chips.

De schijfjes komen er in 128- en 256 GB met de fysieke grote van 2.5-inch. De Optima disks hebben een schrijfsnelheid van 200 MB/sec en een leessnelheid van 220 MB/sec. Distributie van de schijven is al bezig en het is een kwestie van dagen dat de eerste schijven in de winkel belanden. De adviesverkoopprijs ligt op €349 voor een 128 GB versie en €679 voor zijn grote broer.