min

Tags in dit artikel

, , , ,

Belkin heeft deze week in de Verenigde Staten een nieuwe Gigabit Powerline HD starterkit gelanceerd. Met deze kit kan er gemakkelijk een netwerk gemaakt worden via het stroomnet in huis.

De kit heeft een Gigle Semiconductor mediaxtream-chip aan boord. Volgens Belkin kunnen locaties in het huis die voor draadloze signalen lastig te bereiken zijn met deze kit ook voorzien worden van een netwerkaansluiting. Dankzij de snelheid van 1000 Mbps kun je binnenshuis goed games, maar ook kun je video’s doorsturen in HD-kwaliteit.

Het enige dat nodig is om een netwerk op te zetten is de twee meegeleverde apparaten in het stopcontact te stoppen en ze met een UTP-kabel verbinden met de apparaten die in het netwerk opgenomen moeten worden. Wel merkt Belkin op dat de snelheid van 1000 Mbps onder optimale omstandigheden is te halen. Dus in werkelijkheid zal de verbinding iets lager liggen.

In Amerika kost de kit 149 dollar. Zoals het er nu naar uitziet moet deze Belkin Gigabit Powerline HD starter kit begin augustus in Europa in de schappen liggen.