Samsung heeft onlangs twee nieuwe telefoons aangekondigd. Het betreft hierbij de opvolger van de Samsung Omnia, dat een groot succes is geworden in Nederland en de eerste 12 megapixel-telefoon. Respectievelijk de Omnia II en de Pixon12. Deze telefoons komen allebei deze zomer nog op de markt, zo blijkt uit bronnen van Tweakers.net.

De telefoons, waarbij de Omnia II de opvolger is van de Omnia-telefoon en dus veel smartphone-mogelijkheden biedt, komt in deze zomer uit. Ook de eerste twaalf megapixel-telefoon wordt deze zomer nog gelanceerd, dit wordt dan de eerste telefoon met een twaalf megapixel-camera erin. de Omnia II draait eveneens Windows Mobile en richt zich vooral op prestatie. De telefoon is voorzien van Samsung’s speciale interface voor Windows Mobile.

Beide telefoons worden voor september verwacht, maar een precieze release-date blijft onbekend. Samsung had de Omnia II oorspronkelijk voor de herfst gepland, deze komt dus eerder op de markt. De Pixon12 had nog geen release-date gekregen. Wat de bron van dit bericht is, is overigens niet bekend gemaakt.