2min

Samsung heeft de Omnia W aangekondigd, een Windows Phone Mango toestel. Ook Samsung kiest er dus voor om opnieuw actief te worden met Windows Phone smartphones. De grote vraag is natuurlijk over de Windows Phone Mango toestellen ook echt gaan doorbreken.

Waar HTC ervoor kiest om meteen met twee Windows Phone Mango toestellen op de markt te komen, begint Samsung rustig aan met één toestel. De Omnia W is de opvolger van de Omnia 7 welke voorzien was van de eerste versie van Windows Phone. De Omnia 7 verscheen ongeveer een jaar geleden en de Omnia W zal in november verkrijgbaar zijn in Nederland en in sommige andere landen al in oktober.

De Omnia W is een zeer goede opvolger van de Omnia 7. Zo is de W voorzien van een Super AMOLED scherm, wel is deze iets kleiner dan zijn voorganger, het scherm is deze keer geen 4 inch maar 3,7 inch. Het toestel wordt aangedreven door een een Qualcomm Snapdragon processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz en 512 MB RAM. Verder kent het toestel kent een opslagcapaciteit van 8GB en beschikt het over 2 camera’s. Een 5 Megapixel autofocus camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Uiteraard is Windows Phone Mango voorgeïnstalleerd op dit toestel.

Ondanks de 5 Megapixel camera, kan dit toestel slechts video’s opnemen in de 720p resolutie. Het toestel krijgt een adviesprijs van 449 euro.

Uiteraard zal ook Samsung zijn stempel drukken op dit toestel door verschillende apps te installeren op het toestel. Zo zullen de bekende Hub’s van Samsung ook weer van de partij zijn, waaronder de People Hub, Game Hub, Office Hub, Music en Video Hub en Picture Hub.