2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na de bijna-RTM-versie van Windows 7 is ook een nieuwe build van Office 2010 gisteren uitgelekt op het internet. Bovendien heeft Microsoft meer verteld over de nieuwe functies van het aankomende officepakket.

De build draagt het nummer 14.0.4302.1000 en is de nieuwste versie die zich een weg heeft weten te banen uit het hoofdkwartier van Microsoft. Eerder lekte al een andere build van Office 2010 uit, evenals screenshots.

Office 2010 krijgt een nauwe integratie met Windows 7, een volledige Ribbon-interface en compatibiliteit met de webversies van de Office-programma’s. Deze nieuwe build bevat onder meer nieuwe thema’s evenals de Ribbon-interface voor Office Outlook.

Microsoft is mogelijk van plan om deze week tijdens de Worldwide Partner Conference in New Orleans een privébèta uit te brengen van Microsoft Office 2010. Later vandaag of morgen verschijnen meer details over dat programma.

Tevens zijn er enkele promotievideo’s uitgelekt waarin in detail de nieuwe functies van Office 2010 worden beschreven. Hieruit blijkt dat de print- en deelmogelijkheden in één centraal onderdeel zijn ondergebracht, namelijk bij Backstage.

Ook blijkt hieruit dat deze Office-versie zich vooral richt op het online samenwerken. Zo heeft PowerPoint nu een broadcast-functie gekregen en werken alle webapplicaties van Office in Internet Explorer, Mozilla Firefox en Apple Safari.

Tenslotte is er meer informatie vrijgegeven over Office Mobile 2010. Deze mobiele officeversie kan mails als een conversatie weergeven en kan tevens documenten direct vanaf de server openen. Met de Mobile Office Communicator kan verbinding worden gemaakt met het bedrijfsnetwerk en kan zo bekeken worden welke collega’s aanwezig zijn.