2min

Tags in dit artikel

,

MSI heeft onlangs een nieuwe laptop aangekondigd. Het betreft een laptop uit de Classic-series van MSI. Dit is de eerste laptop van de onderneming die, samen met een aantal andere laptops, tot deze serie behoort.

De CR400 uit de stal van MSI maakt gebruik van een LED-backlit LCD waarbij de gebruikte resolutie 1366 pixels bij 768 pixels is. Het gaat hier om een 14 inch scherm met een 16:9 beeldverhouding.

De laptop kan uitgerust worden met verschillende processoren. Het gaat hier om processoren die afkomstig zijn uit de Core 2 Duo-serie van Intel, dus de koper kan zelf gedeeltelijk bepalen hoe het er onder de motorkap uit moet komen te zien. De gebruikte chipset in de laptop is een NVIDIA MCP79MVL. De CR400 is verder uitgerust met 4 GB DDR2-geheugen (667/800MHz), een 500 GB harde schijf en een geïntegreerde GeForce 8200M G die het grafische werk voor zijn rekening neemt.

Overige features op het nieuwe product van MSI zijn Gigabit LAN, een DVD-brander, draft-n WiFi, een 1,3 megapixel webcam, een 4-in-1 kaartlezer en Bluetooth (optioneel). Een opmerkelijke feature is het toetsenbord van MSI. Volgens het bedrijf gaat het hier om een "Ergonomic De-Stress"-toetsenbord. Dit toetsenbord moet volgens de producent pijn in de vingers vermijden bij intensief en langdurig gebruik.

De laptop kan uitgerust worden met twee verschillende soorten accu’s. Men kan kiezen voor een 6-cells accu of een 9-cells accu. Wanneer er voor een 6-cells accu gekozen wordt weegt de laptop ongeveer twee kilogram.

Op het moment van schrijven is de laptop in Europa ,voor zover bekend, nog niet beschikbaar. Men verwacht echter dat de laptop van MSI binnenkort beschikbaar is voor de Europeanen.