1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen week werd al bekend dat er een sms-lek zat in de software van Apple’s iPhone. Apple heeft het lek nu gedicht met een nieuwe update voor de iPhone. Versie 3.0.1 is 300 MB groot en is sinds gisteren te verkrijgen.

Afgelopen donderdag liet Charlie Miller op de Black Hat in Las Vegas zien hoe de sms-aanval op de iPhone uitgevoerd kan worden. De hack maakt gebruik van de mogelijkheid om binaire code mee te sturen. Wanneer je een dergelijk sms-bericht hebt ontvangen kan de verzender toegang krijgen tot alles, zoals de dialer, messaging, safari en de camera. Het enige dat je tegen de aanval kon doen is het uitschakelen van de telefoon.

Charlie Miller heeft Apple naar eigen zeggen al ruim een maand geleden geïnformeerd over het lek, Apple wilde daar echter niet op reageren, maar het bedrijf is nu toch met een oplossing gekomen. Eerst zei Apple dat de patch vandaag zou komen, maar het heeft de patch dus gisteren al uitgebracht. Niet alleen de iPhone heeft dit lek, vorige week had de hacker ook dezelfde fout ontdekt in Windows Mobile.

Dit is het tweede lek dat Miller in de iPhone ontdekt, in 2007 vond hij ook al een lek in het besturingssysteem van de smartphone. De gebruikers van de iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS kunnen de telefoon updaten via iTunes.