1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hackers hebben een methode gevonden om de iPhone te hacken. Hiermee kunnen ze op afstand volledige controle krijgen over het toestel.

De hackers willen de methode die ze gebruikt hebben donderdag openbaar maken op de hackersconferentie in Las Vegas. De hackers gebruiken een fout in de software van Apple, ze komen in de telefoon door een misvormd sms-bericht te sturen.

Gebruikers merken amper iets van de aanval. Je krijgt een sms-bericht van één karakter, maar je kunt jezelf niet verdedigen tegen de aanval. Het enige dat je kunt doen is het toestel zo snel mogelijk uitschakelen.

Charlie Miller en Collin Mulliner hebben het gat gevonden, ze hebben de fout al een maand geleden bij Apple aangegeven, maar Apple heeft nog geen update vrijgegeven om de fout te dichten. Ook is er nog een bug waardoor de internet verbinding gesloten kan worden, maar hier heeft Apple ook nog geen update voor vrijgegeven. Google had een dergelijke fout in Android, maar deze bug is inmiddels opgelost.

De twee bug-ontdekkers zullen donderdag in Las Vegas ook een sms-bug laten zien in Windows Mobile. De bug is pas afgelopen week ontdekt en is nog niet bij Microsoft aangegeven.