De kleinere versie van de Nokia N97 zal onthuld worden tijdens de Nokia World. Nokia World is conferentie van Nokia waarin de laatste plannen uit de doeken worden gedaan.

Deze verwachtingen zijn afkomstig van de Mobile-review journalist Eldar Murtazin. Die heeft inmiddels een naam opgebouwd in de wereld, hij heeft namelijk overeenkomsten gesloten met bedrijven om als eerste over toestellen te weten te komen. Dat wil niet gelijk zeggen dat hij het mag publiceren, maar vaak is hij wel een van de eerste die de aankondiging van het toestel weet te plaatsen.

Volgens Eldar Murtazin komt er een kleinere variant van de Nokia N97, het nieuwe vlaggenschiptoestel van Nokia, en gaat dit toestel aangekondigd worden tijdens de Nokia World. Vorige week lekte er al wat uit omtrent de ‘mini’ Nokia N97. Eerder waren er ook al geruchten dat het toestel eraan zit te komen.

Het prijsverschil zal rond de honderd euro zijn en het verschil zit hem vooral in het interne geheugen, waarbij de klant kan kiezen tussen acht en zestien gigabyte en het scherm. De grootte van het scherm is namelijk 2,9 inch, waar grote broer een 3,5 inch-scherm heeft. Of de geruchten waar zijn, valt echter nog te bezien.