min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia heeft op Nokia World, dat momenteel vol aan de gang is, een nieuwe N97 bekend gemaakt. Het gaat om een kleinere variant van de N97, gedoopt de N97 mini. Deze telefoon is verder gelijk aan de N97.

Het toestel, de N97 mini, is feitelijk een gewone N97. Het toestel is echter wat kleiner en heeft zodoende dus ook een kleiner scherm. Het fysieke QWERTY-toetsenbord zal ook wat kleiner uitvallen. De verdere interne hardware is volledig gelijk aan de N97.

Jonas Geust, Vice President Nokia Nseries, licht toe: "Mensen willen hun fysieke en online omgevingen samenbrengen op internet. De Nokia N97 mini is ontwikkeld voor dit nieuwe sociale internet en helpt gebruikers verbinding te leggen met mensen en locaties. Met lifecasting luiden de Nokia N97 mini en Ovi een nieuwe fase in persoonlijk en locatiebewust internet in."

De N97 Mini is uitgerust met een kantelbaar 3,2"-scherm. Waar de N97 nog een 3,5"-scherm heeft, biedt de N97 Mini dus een kleiner scherm aan. Dat moet ook wel, want het toestel is ook kleiner dan zijn voorganger. Het toestel was al eerder uitgelekt, maar is nu dan toch officieel aangekondigd.

Lifecasting with Ovi

Daarnaast biedt Nokia een nieuwe dienst aan, genaamd Lifecasting with Ovi. Deze dienst laat gebruikers gebruik maken van sociale netwerken. De dienst werkt momenteel met FaceBook. Lifecasting zorgt er dus voor dat men sneller gegevens uit kan wisselen over FaceBook. Hyves of dergelijk wordt niet ondersteund.

"We zijn heel enthousiast over onze samenwerking met Nokia," vertelt Henri Moissinac, Director Mobile van Facebook. "Sinds de introductie in juni dit jaar is de Facebook-applicatie voor Nokia in meer dan 150 landen te downloaden en het is daarmee een van de breedst beschikbare toepassingen in de Ovi Store. Het is heel inspirerend om zo nauw samen te werken met ’s werelds grootste fabrikant van handsets en daarmee onze 250 miljoen gebruikers over de hele wereld een nieuwe Facebook-beleving op hun mobiele toestel te bieden. En dit is nog maar het begin."

Olli-Pekka Kallasvuo, CEO van Nokia, verklaart: "Nokia richt zich met haar rijke serviceportfolio niet op een kleine voorhoede, maar op grote groepen gebruikers. Dat doen we via een snel groeiend aantal open samenwerkingsverbanden met toonaangevende partijen op verschillende terreinen. We zijn er trots op de evolutie van de smartphone aan te kunnen voeren met nieuwe producten als de N900 en Nokia Booklet 3G, twee overtuigende voorbeelden van hoe de wereld verandert en onze drijvende rol daarin."

Daarnaast komt Lifecasting ook beschikbaar voor andere telefoons. Zo kan ook de ‘gewone’ N97 gebruik maken van deze dienst. Hij zal beschikbaar komen via Nokia Betalabs. Het toestel wordt hiermee uitgerust met nieuwe gebruikerswidgets en dergelijk. Het lijkt erop dat Nokia het karige aantal nuttige widgets wil uitbreiden voor de N97.

Het toestel komt in oktober op de markt en biedt zoals gezegd verder alles wat N97 ook biedt. Het toestel gaat 450 euro kosten, zonder abonnement. Inclusief BTW.