Het SANS-instituut heeft het dringende advies aan bedrijven afgegeven om niet langer Adobe-producten te gebruiken. De software zou zorgen voor onacceptabele risico’s.

Het SANS is niet het eerste instituut dat dit negatieve advies betreffende Adobe-software afgeeft. Eerder liet de virusbestrijder F-Secure al weten dat het beter is Adobe links te laten liggen en ook Roel Schouwenberg van Kaspersky Lab noemde Adobe ‘de volgende Microsoft’.

De programma’s van de creativiteitsgigant zouden door alle banken een doorn in het oog zijn vanwege de vele zero-daylekken die met name de PDF- en Flash-software van Adobe treffen.

"Bedrijven moeten Adobe vermijden waar mogelijk. Adobe lijkt geen vat meer op de beveiliging te hebben en het gebruik van zijn producten brengt je organisatie in gevaar. Probeer je aanvalsoppervlak te verkleinen: beperk het gebruik van Adobe-producten waar mogelijk", zo vertelt Stephen Northcutt, de bedenker van GIAC-certificering en directeur van het onderzoeks- en onderwijsinstituut genaamd SANS.