1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het zal sommigen misschien verbazen, maar het loont voor fabrikanten blijkbaar nog steeds om van sommige grafische kaarten een aangepaste AGP-versie op de markt te zetten. XFX heeft dat ook begrepen en komt naar de markt met een HD 4670.

XFX heeft ervoor gekozen om de kaart niet met DDR3-geheugen te leveren, maar ging voor het inmiddels wat verouderde DDR2-geheugen. Daardoor kan het bedrijf de prijs van de kaart aantrekkelijk houden en bovendien heeft het geen zin om high-performance DDR3 op een kaart te integreren die gebruik maakt van een verouderde bus zoals AGP.

De GPU gaat tekeer op 600MHz en wordt daarbij ondersteund door 320 stream processors en 1GB DDR2-geheugen dat afklokt op 1000MHz. De kaart wordt voor een groot deel bedekt door het koelblok, dat ondersteunt wordt door een kleine fan. Dat doet ons vermoeden dat de kaart zijn werk met een beperkt aantal decibel zal kunnen doen. De kaart wordt voorzien van stroom door een extra 4-pins-molex, aangezien het AGP-slot niet genoeg stroom kan leveren voor een goede werking van de kaart.