1 min

Tags in dit artikel

, ,

CEO van Asus, Jerry Shen, heeft aangegeven dat er momenteel geen markt is voor smartbooks, draaiend op Android. Om die reden heeft hij het smartbook-project voorlopig op de lange baan geschoven.

Jerry Shen stelt dat huidige markt nog niet klaar is voor evolutie op het gebied van smartbooks. Dat is op zich een opmerkelijke beslissing, aangezien op Computex al een prototype van de smartbook te zien was. Dit prototype leek al zeer goed te werken, maar is nu toch op de lange baan geschoven.

Smartbooks gaan er komen, dat is in ieder geval duidelijk. Maar door de huidige economische tijden en beperkte investeringen in Research en Development is er besloten dit project op de lange baan te schuiven. Dat is althans een andere verklaring van Asus-insiders. De CEO houdt het er echter op dat er nog geen markt voor is en het project daarom de vriezer ingaat.

Smartbooks zijn eigenlijk gewoon netbooks, ze hebben een acht tot tien inch scherm en draaien meestal niet op Windows. Asus’ smartbook behoort Android te draaien. Wanneer de smartbooks dus nu precies op de markt gaan komen, blijft onduidelijk.