Tele2 en T-Mobile kondigen vandaag aan dat Tele2 mobiel internet gaat aanbieden. Het internet gaat via het T-Mobile-netwerk aangeboden worden, waardoor de dekking en snelheid dus volledig door T-Mobile beheerd wordt.

De samenwerking was in februari al beklonken, alleen de samenwerking is vandaag ‘live’ gegaan. Wat wil zeggen dat Tele2 vanaf vandaag de dienst ook daadwerkelijk aanbiedt. Hiermee is Tele2 de vierde provider die mobiel internet aanbiedt.

Het internet is toegankelijk via USB-modem en via mobiele telefoons. Tele2 laat zijn klanten dus verbinding maken naar het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile. Tele2 beheert zelf geen hardware, maar maakt hiervoor gebruik van andere providers. Voor het mobiel internet is T-Mobile dus de gelukkige geworden.

"Met T-Mobile heeft Tele2 een sterke positie voor de toekomst gecreëerd", aldus Günther Vogelpoel, Directeur Consumentenmarkt Tele2 Nederland. "Voor 1 oktober zullen alle
Tele2 klanten daadwerkelijk van netwerk wisselen. Ze blijven wel gebruik maken van hun huidige SIM kaart en worden vandaag geïnformeerd via een brief of SMS."