Nokia heeft vandaag ook een nieuwe muziek-dienst bekend gemaakt. Het is feitelijk niet veel nieuws, want de dienst maakt gebruik van een reeds bestaande dienst, namelijk Nokia Music. Hi en Nokia hebben een samenwerking beklonken waarbij de klant onbeperkt legaal muziek kan downloaden.

De samenwerking tussen Hi en Nokia zorgt ervoor dat men gemakkelijk nieuwe muziek kan downloaden via Nokia Music. Nokia Music heeft op dit moment ongeveer vijf miljoen tracks in de database staan, zowel van nationale als internationale artiesten.

Voor tien euro in de maand kan een Hi-klant muziek downloaden en internetten. De kosten van het internet zijn normaal al tien euro, dus feitelijk is het abonnement op de Nokia-dienst zo goed als gratis. Hierbij moet men wel een Nokia-telefoon hebben die de dienst ondersteund. Dat zijn de Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic of Nokia N86 8MP in een exclusieve witte variant. Er moet een nieuw abonnement afgesloten worden. De gedownloade nummers blijven sowieso eigendom van de klant, ook na het aflopen van het contract.

"We zijn super enthousiast om als exclusieve partner in Nederland ‘Comes With Music’ aan te bieden," verklaart Eric-Jan Doorenbosch, Directeur van Hi in een reactie op de bekendmaking. "Hi biedt ‘Comes with Music’ aan in combinatie met Eindeloos Internet op je mobiel, zodat klanten zowel thuis als onderweg nummers kunnen downloaden en beluisteren. Zo kun je altijd en overal van je favoriete muziek genieten, zoveel je maar wilt, ook al is je contract afgelopen. Dit is echt iets voor jongeren."

Jukka Tiitu, Managing Director van Nokia Nederland licht toe: "Muziek overal en vooral op je mobiel toegankelijk maken voor het publiek is een belangrijke doelstelling voor Nokia. We zijn dan ook verheugd met Hi in zee te gaan als partner voor Comes With Music op onder andere ons nieuwe toestel, de Nokia 5530 XpressMusic. Hi klanten kunnen nu onbeperkt legaal tracks downloaden uit de Nokia Music Store op basis van diverse abonnementsvormen. Dat is een belangrijke ontwikkeling in de wijze waarop Nederlandse gebruikers muziek op hun mobiel ervaren."