Nokia heeft gisteren haar nieuwe digitale muziekwinkel in Nederland gelanceerd. De Nokia Music Store biedt een ruim aanbod aan grote artiesten, independent labels en opkomende en populaire Nederlandse artiesten. Gebruikers kunnen de muziek rechtstreeks naar hun telefoon of computer downloaden.

Gebruikers kunnen met één enkele account de Nokia Music Store via hun telefoon of computer benaderen. Het is daarnaast mogelijk om muziek tussen computer, telefoon en andere mediaspelers (en vice versa) uit te wisselen. Ook het branden naar een CD is volgens de telefoonfabrikant mogelijk. Dit zou betekenen dat de nummers geen enkele vorm van DRM of andere restricties kennen.

Losse nummers kosten 1 euro en voor albums hoeft slechts tien euro neergelegd te worden. pc-gebruikers kunnen een abonnement aanvragen dat 10 euro kost en waarmee ze de hele maand muziek naar hun pc’s kunnen streamen. Ook kunnen gebruikers van elk nummer een preview van dertig seconden beluisteren. Nokia viert de lancering tevens met een speciale actie. Wie vijf nummers koopt in de Nokia Music Store krijgt er vijf gratis bij. Het aanbod geldt alleen voor de eerste tienduizend bezoekers.

De Nokia Music Store is ook beschikbaar in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Finland, Ierland, Italië en sinds gisteren ook Nederland. Later dit jaar zal de dienst in meer landen beschikbaar komen. Op dit moment wordt de website alleen ondersteund voor gebruikers met Windows XP of Vista en Internet Explorer 6 of hoger. Andere besturingssystemen en browsers kunnen geen gebruikmaken van de dienst.

"Als ’s werelds grootste fabrikant van digitale muziekspelers kunnen miljoenen consumenten over de hele wereld meedelen in onze ervaringen met muziek", aldus Emile Baak, Managing Director van Nokia Benelux. "Wij zijn toegewijd om de beste muziekervaring, gebaseerd op onze producten en diensten, naar onze klant te brengen. Tevens willen wij ons meer richten op nationale muziek dan elke andere digitale muziekwinkel dat doet."