2min

Tags in dit artikel

,

De applicatie die UitzendingGemist.nl gemaakt heeft voor de iPhone is geweigerd. De reden die Apple opgeeft heeft te maken met 3G-dataverbruik. De applicatie gebruikt namelijk sowieso wat 3G voor de data. Dat meldt de internetwebsite Tweakers.net donderdag.

De applicatie is enkele maanden geleden al ingediend bij Apple voor goedkeuring. Echter is de applicatie afgelopen donderdag dan toch echt afgewezen. Dat zou te maken hebben met 3G-dataverbruik. Apple heeft waarschijnlijk gedacht dat het beeld nooit vloeiend kan zijn, of dat de provider het niet wil hebben. Het kan immers voor een hoop dataverkeer zorgen.

Henny van der Heijden stelt tegenover Tweakers.net dat T-Mobile de applicatie niet geweerd heeft. . "Wij willen graag dat Uitzending Gemist in de App Store komt. Het lijkt ons een leuke applicatie voor klanten en ons netwerk kan het streamen van die uitzendingen prima aan." Toch is de applicatie van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) niet goedgekeurd.

Nu gaan T-Mobile en de NPO samenspannen. Ze gaan samen aan Apple vragen of de applicatie alsnog goedgekeurd wordt. "Wij gaan graag samen met de NPO Apple overtuigen. En ik heb er vertrouwen in dat het ons gaat lukken," stelt van der Heijden. De applicatie die ingediend wordt, is exact dezelfde als de vorige keer. Dit keer wordt er echter een verklaring bijgevoegd van T-Mobile dat zij er geen problemen mee hebben. De NPO haalt die expres niet weg: "De functionaliteit heeft een enorme meerwaarde voor de gebruikers", zegt van der Wijngaart. "Daarom halen we die er liever niet uit."