1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Android Market is de tienduizend applicaties gepasseerd. Hiermee wordt de Android Market dus een steeds belangrijkere speler, aangezien de App Store van de iPhone ongeveer zeventigduizend applicaties heeft.

Het voordeel van Android, en daarmee ook gelijk de Android Market, is dat het op meerdere toestellen draait. Men is niet aangewezen op één telefoon om de applicaties op te installeren. Het is mogelijk om de applicaties gewoon op meerdere telefoons te zetten. Officieel geen Google geen inzicht in Android Market-cijfers, maar dankzij AndroidLib is er dan toch duidelijkheid.

Zo is Android Market gisteren de tienduizend applicaties voorbij gegaan. Hiervan was ongeveer tweederde gratis te downloaden, voor eenderde moest betaald worden. De statistieken zijn niet zeker en zullen niet precies kloppen, maar het geeft een mooie indicatie van de aantallen. AndroidLib is immers geen officiële website, dus het aantal applicaties ligt waarschijnlijk hoger.

In mei stelde T-Mobile CTO Cole Brodman dat er ongeveer 2,3 duizend applicaties in de Android Market aanwezig waren. Dit zijn er nu dus meer dan tienduizend, waarmee Android ongeveer 4,4 keer gegroeid is.