1 min

In de afgelopen zes maanden is de Android Market maar liefst 127 procent gegroeit. De App Store van Apple groeide in dezelfde maanden slechts 44 procent. Als de groei van Android deze snelheid aan zal houden, dan zal deze in 2012 de App Store van Apple voorbij gaan.

Vooralsnog staat de App Store nog ver boven de Market van Android. Zo telt de App Store maar liefst 350.000 mobiele applicaties waar Android blijft steken op 90.000 apps. Ontwikkelaars voor Android zijn echter wel productiever. Zij leveren gemiddeld 6,2 applicaties per ontwikkelaar. Bij Apple ontwikkelaars is zijn dit 4,8 applicaties per ontwikkelaar.

Mylookout, het bedrijf wat het onderzoek uitvoerde, verwacht dat beide applicatiewinkels in een snel tempo blijven groeien nu de smartphone en daarbij horende applicaties populairder zijn dan ooit. Wel wordt er aangeraden er bewust van te zijn dat deze explosieve groei ook nadelen heeft. Deze groei zorgt er ook voor dat er meer "rotzooi" in de App Store en Market komen. Kijk dus goed uit wat je download.