De applicatie 9292ov Pro die door een informatica-student is gemaakt, staat nu nummer één van de meest gedownloade applicaties voor de iPhone.

Met het programma kun je met behulp van het GPS je reis via het openbaar vervoer plannen. Alle vormen van openbaar vervoer zijn in de applicatie opgenomen. Door het invoeren van een vertrekpunt die je kunt opgeven door een adres, attractie, postcode of station in te vullen kan de applicatie precies met behulp van Google Maps laten zien hoe je moet lopen als je moet overstappen of hoe je het snelste naar een bushalte kan lopen.

9292ov Pro kan zoals op de site van 9292ov ook de prijs berekenen van de reis(door middel van strippen of de prijs). Ook kan de applicatie laten zien of er een storing is of dat je vertraging hebt. In de nieuwe versie wordt dan gelijk je aankomsttijd aangepast als je een vertraging hebt. Ook zit er nieuws, weer en verkeer geïntegreerd.

De applicatie is voor € 1,59 te downloaden vanuit de app store. De informatie die de applicatie doorgeeft zal ook steeds actueler worden, aangezien de verschillende openbaar vervoer bedrijven de informatie steeds zullen updaten, waarmee real-time informatie over de vertrek en aankomst tijden mogelijk wordt. Als dat middels een update geimpleteerd is, zal de prijs oplopen tot € 3,-.