1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft woensdagavond een nieuwe versie van de kleinste iPod, de shuffle, geïntroduceerd. Het nieuwe model is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, paars, blauw en groen en tevens is er een speciale editie geïntroduceerd die alleen in de online Apple Store verkrijgbaar is.

Apple biedt het instapmodel van de nieuwe shuffle aan voor 55 euro. Hiervoor krijg je 2 GB opslagcapaciteit met ruimte voor zo’n 500 liedjes. Voor het model met 4 GB opslagcapaciteit (1000 liedjes) moet 75 euro betaald worden. De nieuwe shuffle beschikt niet over bedieningsknoppen, deze zijn verplaatst naar het snoer de hoofdtelefoon. Middels de VoiceOver-technologie kunnen namen van nummers en artiesten worden voorgelezen.

Tot nu toe was de shuffle alleen te bedienen met de meegeleverde hoofdtelefoon. Apple maakte woensdagavond bekend dat het vanaf nu andere fabrikanten toestaat om ook hoofdtelefoons met ingebouwde bediening te maken. Sony, V-MODA, Klipsch en Scosche hebben al aangekondigd met een hoofdtelefoon voor de shuffle te komen.

Voor de liefhebber introduceerde Apple ook een speciale editie van de iPod shuffle met een gepolijst roestvrijstalen behuizing. Dit speciale model heeft een opslagcapaciteit van 4 GB en moet 95 euro gaan kosten. De speciale shuffle is een zogenaamde ‘Apple Store Exclusive’ en is daardoor alleen verkrijgbaar in de online Apple Store.