3min Devices

LG onthult eerste nieuwe Windows Phone

LG heeft zijn eerste nieuwe Windows-telefoon onthuld. De telefoon gaat op Windows Mobile 6.5 draaien en is de eerste in een reeks aankondigingen, die LG reeds aangekondigd had. Het toestel was eigenlijk al eerder aangekondigd, maar het wordt nu bekend dat het toestel onder Vodafone-vlag uitgebracht gaat worden. Daarnaast zijn er reacties van verschillende partijen bekend.

De LG GM750 is een smartphone die draait op de nieuwe versie van Windows Mobile. Hierbij worden enkele Windows Phone-diensten aangeboden, die ervoor moeten zorgen dat de nare nasmaak bij Windows Mobile verleden tijd wordt. Dit zijn diensten als Windows Marketplace, de tegenhanger van Apple’s App Store en MyPhone, de tegenhanger van Apple’s MobileMe.

Het toestel heeft een 3"-touchscreen en is voorzien van LG’s eigen interface, de S-Class-gebruikersinterface. Die interface moet ervoor zorgen dat men gemakkelijk zijn of haar startscherm kan personaliseren. Daarnaast is er ondersteuning voor Exchange, zoals Windows Mobile standaard al biedt.

LG onthult eerste nieuwe Windows Phone

Patrick Chomet, Group Director of Terminals bij Vodafone: "We zijn verheugd dat we deze nieuwe Windows Phone op de markt mogen brengen en hierbij onze supersnelle mobiele diensten kunnen aanbieden. Deze stijlvolle touchscreen-smartphone is zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers zeer aantrekkelijk en maakt het voor Vodafone mogelijk de nieuwste diensten en een brede keuze te bieden."

Harrison Lee, directeur van LG Mobile Communications Europe: "Een aanzienlijk aantal klanten vraagt om mobiele telefoons met de meest geavanceerde features en diensten om ze te helpen hun werk te doen en tegelijkertijd in contact te blijven met vrienden en familie – en dat alles op één gebruiksvriendelijk toestel. Ze hebben behoefte aan technologie en diensten voor e-mail, internet en de mogelijkheid om widgets, applicaties en tools eenvoudig te downloaden. De combinatie van het Windows Mobile 6.5-platform, Vodafone-diensten, onze S-Class-gebruikersinterface en onze expertise op het gebied van technologie en design maakt de LG GM750 tot een mobiel toestel waar drukbezette consumenten op zitten te wachten."

"Vodafone, LG en Microsoft delen de ambitie voor het leveren van een uitstekende klantervaring. De LG GM750 is een goed voorbeeld van hoe klanten profiteren van een samenwerking tussen marktleiders met een gemeenschappelijk doel", zegt Todd Peters, Corporate Vice President van Microsoft Corp. "De nieuwe Windows Phone biedt gebruikers aanzienlijke voordelen door onze samenwerking met LG, waarbij we hard- en software van het toestel integreren. Gebruikers profiteren ook van de samenwerking met Vodafone, die zorgt voor een supersnel netwerk."

De LG GM750 is in eerste instantie in zeven landen verkrijgbaar: Nederland, Duitsland, Griekenland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië, en in Frankrijk via SFR. Ook in andere landen zullen LG, Microsoft en Vodafone de telefoon binnenkort introduceren.

Bron:Techzine Redactie