2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eerder dit jaar liet een woordvoerder van LG nog weten dat het bedrijf niet van plan was om weer Windows Phone-smartphones uit te brengen, dit omdat de markt voor zo’n smarthpone te klein zou zijn. Nu is dit standpunt mogelijk veranderd.

Op Lightreading.in, een Indiase site, staat een quote van de managing director van LG India, Kwon Soon. Die quote leest: "Thuis, in Zuid-Korea, werken we aan onze Windows Phone 8 OS powered smartphone." Hij voegt toe dat, hoewel Android in de toekomst het hoofdbesturingsssyteem zal blijven van LG, het bedrijf gelooft dat Windows zal groeien omdat Microsoft er tijd en geld in blijft steken.

De nieuwe Windows Phone-smartphone bevindt zich nog altijd in een vroeg ontwikkelstadium en het bedrijf heeft bovendien nog niet besloten of het de smartphone uit wil brengen of niet.

Het is overigens niet de eerste keer dat we dit bericht ontvangen. In januari meldde de Korea Times dat LG eveneens aan een Windows Phone 8-toestel zou werken, maar dat bericht werd niet opgevolgd. Tot nu, waarbij het ernaar uitziet dat LG nog altijd aan dat toestel werkt. De eerstvolgende lanceerdatum van een eventueel nieuw LG-toestel zou in de herfst kunnen zijn, als Microsoft naar verwachting dan een update voor Windows Phone 8 uit zal brengen met ondersteuning voor 1080p-schermen.

LG bracht zijn eerste Windows Phone in oktober 2010 uit, dat was toen de LG Optimus 7 en even later de LG Quantum. Geen van de beide smartphones waren echter een commercieel succes en sindsdien heeft het bedrijf zich teruggetrokken van de WP-markt, waardoor hardware voor Microsofts OS nu gemaakt wordt door HTC, Samsung, Huawei en natuurlijk Nokia.