1 min

Vorig jaar bracht LG de eerste Windows Phone toestellen op de markt met de lancering van Windows Phone 7, de Optimus 7 en Quantum. Daarna bleef het op een aantal geruchten na erg stil bij LG, er zijn tot op heden nog geen Windows Phone 8 toestellen aangekondigd maar volgens de Korea Times lijkt LG nu toch echt bezig te zijn met nieuwe Windows Phone toestellen. Mogelijk worden deze tijdens de Mobile World Congress gepresenteerd.

Volgens de Korea Times liet een senior executive van een lokale LG partner weten dat LG "werkt aan een aantal nieuwe smartphones draaiende op Microsoft’s Windows Phone 8", ook liet deze persoon weten dat LG de hoop heeft om 75 miljoen telefoons te kunnen verkopen in 2013. Deze bewering staat haaks op eerdere berichten uit 2012 dat LG geen plannen had voor een Windows Phone toestel en dat de verkoopcijfers van Windows Phone apparaten "niet significant" waren.

Nu Windows Phone langzaam voet aan de grond begint te krijgen zou het niet als een verassing komen als LG toch opnieuw investeert in Windows Phone. Windows Phone 8 moet het op dit moment vooral hebben van Nokia en HTC. Samsung en Huawei hebben ook toestellen aangekondigd maar deze zijn nog niet in de verkoop gegaan.