2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Deze week niets anders dan dingen die te maken hebben met ballen. Heel veel ballen. Jaja, gniffel gniffel, we know. We beginnen met de opvolger van het tafelvoetbal, gaan verder met een pingpongkanon en eindigen met een pooltafel van 200.000 dollar.

MaruBot: het moderne tafelvoetbal?

De moderne versie van tafelvoetbal, zo wordt de MaruBot Football League-speeltafel genoemd. De beschrijving is misschien niet helemaal gelogen, maar de verschillen tussen beide spellen zijn wel gigantisch. De mannetjes op een stokje zijn namelijk vervangen door vier robots, twee per team. Om die robots aan te sturen heeft elk team twee paar joysticks, wat maakt dat dit spel gespeeld wordt met vier spelers. De grote gelijkenis ligt hem natuurlijk in het feit dat het principe van het spel nog steeds hetzelfde is: leid de bal naar het doel en doe dat zo veel mogelijk. Daarvoor zijn echter totaal nieuwe strategieën voor nodig, maar technologiefreaks als jullie zullen zich daar graag in verdiepen. Wie al eentje wil op te oefenen, moet daarvoor een bezoekje brengen aan onze Koreaanse vrienden.

Ping-pong, jij bent ‘m

Pingpongballetjes onschuldig zegt u? Juistem. Maar niet als ze juist gebruikt worden. Of fout, het is maar hoe je het bekijkt. Een creatieve geest is er namelijk in geslaagd om van die kleine plastic balletjes dodelijke projectielen te maken. De huis-tuin-en-keukenprofessor heeft namelijk een potatogun-achtig kanon gemaakt dat de balletjes zo hard kan afschieten dat ze makkelijk door een houten muur heen gaan, daarvoor moet je ze wel nog eerst vullen met water. Hoe dan ook, ga niet aan het verkeerde eind van dit kanon staan, dat loopt slecht af. Hieronder de gevolgen van een aanval op een houten plaat.

Obscura CueLight: lichtjes overdreven prijs

Leuke effectjes, maar heb je er 200.000 dollar voor over?

Met dank aan xenon voor het inzenden van deze gadget.