2min

Tags in dit artikel

, ,

Windows Marketplace, de tegenhanger van de Apple App Store en de Android Market, wordt in november vrijgegeven voor Windows Mobile 6.1. Windows Mobile 6.5 zal vanaf 6 oktober ondersteuning krijgen.

Dat Windows Marketplace voor Windows Mobile 6.1 uit zou komen werd al eerder duidelijk, de handelsplaats is oorspronkelijk ontwikkeld voor Windows Mobile 6.5, maar Microsoft heeft aangegeven dat ze werken aan een versie voor Windows Mobile 6.1. Dit zal, naar verwachting, overigens gewoon dezelfde versie zijn.

In november is de huidige release-date gezet voor de marketplace van Windows Mobile 6.1 en op 6 oktober voor Windows Mobile 6.5. Marketplace biedt gebruikers de mogelijkheid om applicaties te downloaden en te kopen, kopen via de Marketplace heeft wat weg van Android Market. Dat komt omdat men ook hier refunds aan kan vragen, indien de applicatie niet bevalt. Dit moet binnen 24 uur, Microsoft heeft er wel de regel bij verzonnen dat het maar 1 keer in de maand toegestaan is om een applicatie te refunden.

Microsoft wil actief gaan toezien op de applicaties die aangeboden worden. Dat gebeurd door middel van een licentie-systeem, waarbij een licentie ongeveer honderd dollar kost. Wanneer men de applicatie aan een aanvullende market wil koppelen moet er opnieuw een licentie aangeschaft worden, wat dit gaat kosten is nog niet duidelijk. Marketplace van Microsoft is landgebonden. Microsoft stelt dat de applicaties in de applicatie-shop variërend van de een tot de vijfhonderd dollar gaan kosten.

Windows Mobile 6.5 komt op 6 oktober uit in Nederland. Windows Mobile 6.5 zou een waardige opvolger van Windows Mobile 6.1 moeten worden, waarbij Microsoft de concurrentie weer heeft ingelopen. Of dit gaat gebeuren is echter nog maar de vraag, Windows Mobile lijkt steeds meer marktaandeel te verliezen doordat het besturingssysteem in vergelijking met de concurrentie minder presteert. Of Windows Mobile 6.5 dit goed gaat maken is nog maar de vraag, mede omdat Steve Ballmer recentelijk nog aangegeven heeft dat Windows Mobile 6.* een grote flop is. Hij wenste dan ook dat versie 7 al uit was.