1 min

Windows Marketplace, de mobiele App Store voor het Windows Mobile-platform, is sinds korte tijd nu ook voor Windows Mobile 6.0 en 6.1 beschikbaar. De beide platformen hebben nu ook ondersteuning om applicaties te downloaden door middel van een applicatie.

Met de komst van Windows Mobile 6.5 lanceerde Microsoft tegelijkertijd een aantal Windows Phone-diensten, diensten die losstaand van de Windows Mobile-versie ook functioneren. Een van de diensten, die een tijdlang voor spek & bonen tot deze categorie behoorde was Marketplace. De Marketplace was namelijk enkel toegankelijk voor Windows Mobile 6.5-toestellen, zoals de HD2 en de Touch2, beide van HTC.

Microsoft heeft echter de Marketplace nu ook beschikbaar gemaakt voor Windows Mobile 6.0 en 6.1. Beide versies hadden al ondersteuning voor de andere dienst, ondergebracht onder Windows Phone, genaamd MyPhone. Deze dienst functioneerde al op Windows Mobile 6.0- en 6.1-toestellen.

Dit is goed nieuws voor veel Windows Mobile-gebruikers, daarentegen hebben ook veel Windows Mobile-gebruikers de mogelijkheid om een nieuwe ROM-update te downloaden. Bijvoorbeeld gebruikers van de Touch Pro2, de Touch Diamond2 en de Omnia-reeks van Samsung krijgen een ROM-update aangeboden. Hiermee hebben ze alsnog Windows Mobile 6.5.