1 min

Toen Microsoft Windows Phone 7 aankondigde, heeft het beloofd dat we het mobiele besturingssysteem nog zullen zien voordat het jaar tot zijn einde is gekomen. Dit lijkt Microsoft te gaan lukken. In september bereikt de SKD de ‘gold-status’, en naar alle waarschijnlijkheid gaat de Windows Marketplace in oktober open.

Microsoft wil bij de introductie van Windows Phone 7, die vermoedelijk voor eind oktober gepland staat, een flink aanbod aan applicaties en games in de Marketplace hebben staan. Ontwikkelaars kunnen nu al aan de slag met het programmeren van apps voor Windows Phone 7, door middel van de publieke SDK. Deze SDK bevindt zich op dit moment nog in een vergevorderd bètastadium maar zal op 16 september de ‘gold’-status bereiken.

Hierdoor hebben de ontwikkelaars ongeveer een maand de tijd om hun applicaties te controleren op bugs en fouten en opnieuw te compileren. De Marketplace zal in oktober opengesteld worden zodat ontwikkelaars hun apps en games alvast kunnen indienen. Naar alle waarschijnlijkheid wil Microsoft het KIN-drama zo snel mogelijk vergeten, wat lijkt te lukken. Want Windows Phone 7 zal een goede concurent zijn voor de iPhone en Android.